chef-939436_1280

I skolen bliver teenagerne opfordret til at studere videre til de velbetalte faglærte jobs, hvor man nemmere kan møde spændende udfordringer. Et ufaglært job giver måske penge her og nu, men til gengæld er anciennitetsmulighederne yderst begrænsede. Uanset valget af karriere, så skal man jo tage en beslutning, når man kender sine ønsker, og hvis man er vild med at stå i et køkken og skabe lækre retter, så er det muligvis en uddannelse som kokke elev, man bør søge efter. Kokkeelever kan også finde gode jobs overalt i verden, og det tager hverken lang tid eller er svært at blive en kokkeelev, hvis man blot har lysten og gå-på-modet.

Sådan bliver man kokkeelev

Først og fremmest skal man ansøge om uddannelsen ved en fagskole, der tilbyder uddannelse til kokkeelev. I København findes der en stor erhvervsskole ved navn Hotel- og Restaurantskolen, og man finder flere informationer om at blive kokkeelev på skolens hjemmeside. Undervejs i uddannelsen er man kokkeelev, men efter eksamen må man kalde sig kok, idet man ikke længere er kokkeelev. Gastronomuddannelsen til at blive kok tager i alt 3 år og 9 måneder, og alle studerende starter med at tage Grundforløb 1 og 2, der begge varer 20 uger. Derefter kommer man ind i Hovedforløbet, der skifter mellem skoleperioder og praktik. Man skal selv finde et velegnet praktiksted, men man får dog overenskomstmæssig løn, mens man arbejder på praktikpladsen. Det er ligeledes en god aftale for praktikstedet, idet de får en billig medarbejder, som måske endda vil fortsætte på stedet efter færdiggørelse af uddannelsen.

En karriere som kok

En karriere som kok kan blive yderst spændende, da man reelt kan arbejde overalt på jorden. En dygtig kok er der altid efterspørgsel på, og man har muligvis et speciale, som der ligeledes kan være stor efterspørgsel efter. Man kan måske finde job på en fin Michelin Restaurant, hos store virksomheder eller institutioner, på anerkendte hoteller og lignende steder, og naturligvis kan man også starte sit eget spisested. Man kan også altid specialisere sig indenfor et fagområde som diætist, der måske arbejder som konsulent indenfor sportsbranchen, hvor man går meget op i kost og fitness og en sund levevis. En uddannet kok vil også hjemme i privaten kunne udfolde sine talenter til alles glæde, og det er altid godt at kende til et måltids ernæringsindhold, som jo bør bestå af friske råvarer, så man fremover kan nyde gourmetmåltider hver eneste dag.