Vi skal kun konfirmeres én gang i livet, og det er den første større fest for os, så derfor gør forældrene ofte en del ud af selve konfirmationsfesten. Som konfirmand er det også normalt at modtage temmelig store gaver fra venner og familie, således man er klædt godt på at gå ind i de voksnes rækker, hvor der venter større ansvar og økonomiske udgifter indenfor nogle år.

De fleste konfirmationsgaver er da også rede kontanter, så dem bør man jo anbringe fornuftigt eventuelt på en opspringskonto i banken, så man senere kan få gavn af dem. Man vil også gerne give konfirmanden en stor og herlig festdag, hvor alle morer sig og nyder samværet.

Der er kort sagt brug for en stor herlig menu til dagen. Hvis man selv skulle stå for madlavning og servering, så vil man jo slet ikke kunne få så meget ud af den store dag, så derfor vælger de fleste en professionel løsning på menuen til de mange gæster.

Muligheder for valg af konfirmationsmad

Man kan som regel vælge konfirmationsmad flere steder, idet man jo kan reservere et lokale på en kro eller hotel og lignende festlokale, hvor de sørger for servering af maden ud fra jeres ønsker til menukortet og prisniveauet. En anden løsning kan være at holde festen hjemme og blot få maden leveret af et cateringfirma, der eventuelt også kan være behjælpelig med serveringspersonale.

Man kan også vælge at leje et forsamlingshus eller et fælleshus, hvis der kommer for mange gæster, til at man kan have dem i eget hjem. Man skal som regel bestille både lokaler og konfirmationsmad i god tid i forvejen, da der jo er rift om de gode steder. Man kan reservere lækker konfirmationsmad hos Jespers Torvekøkken i Søborg, der netop specialiserer sig i mad til denne slags arrangementer. Menuen kan både være en buffet eller jeres helt egne ønsker.

Forslag til menuen

Der er både fordele og ulemper ved buffet og ved en fast menu. Ved buffet er det nemt at servere, og alle får netop det, de bedst kan lide af mad, og der bliver heller ikke så meget madspild. Ved at vælge en 3 eller 4- retters menu kan man til gengæld være sikker på, at man får lov til at smage samtlige retter, og der er jo mindre arbejde for mad fra gæsternes side.

De professionelle cateringfirmaer tager som regel 200-400 kr. for en kuvertpris, der jo afhænger af de valgte retter. Fordelen er så, at man ikke behøves at tænke på maden bortset fra selve serveringen samt drikkevarerne. Dette er dog overkommelige opgaver. Man bør vælge retter til menuen ud fra sæsonens bedste råvarer. Til en buffet kunne man for eksempel vælge disse retter:

  • Forret – Tapas sharefood.
  • Italiensk pølse med oliven.
  • Serranoskinke med melon.
  • Varmrøget laks med syltet grønt og hjemmelavet pesto.
  • Saltet torsk med kartoffel og chili aioli.
  • Saltede mandler med hjemmelavet tapenade samt brød og smør.
  • Oksefilet krydret med spicy tomat i rødvinssauce.
  • Forårskylling på en bund af asparges, frikassé og rabarberkompot.
  • Italiensk inspireret kartoffelsalat med springløg og parmesanflager.
  • Klassisk tomatsalat lavet af solmodne friske tomater.
  • Frillicesalat med grønne ærter, hvide salatløg samt kærnemælksdressing.
  • Lakrids tiramisu med friske bær og karamelliseret nødder.
  • Rabarbertærte med mascarponecreme på en mazarinbund.