I Danmark handler påsken meget om traditioner og familie på samme måde som julen gør det. Det er ofte i påsken, og julen for den sags skyld, at man samles med familien og nyder en stor traditionel danske påskefrokost. Men der er selvfølgelig mange forskellige måder at gøre det på og forskellige traditioner fra familie til familie.

Den klassiske danske påskefrokost

Selvom traditionerne ofte vil variere fra familie til familie, og man har forskellig smag, består påskemad oftest af kolde og lune retter. Man plejer som regel at starte med æg og fisk, herunder karry sild, røde sild, fiske filetter, laks og lignende. Derefter er det almindeligt at fortsætte påskefrokosten med lune retter og andet. Det kunne for eksempel være lun leverpostej med champignon og bacon, frikadeller, kyllingesalat, flæskesteg og lignende. Nogle plejer endda at slutte af med et ostebord, hvor der bliver serveret forskellige slags brød og kiks samt diverse oste og tilbehør. Det kunne være en god stærk ost, brie, blåskimmelost, peberfrugt og vindruer.

Så uanset hvilke retter og traditioner man har indført i familien, plejer påskemaden at være præget af store måltider bestående af mange små retter. Så man går i hvert fald ikke sulten gennem påsken. I så fald vil det være ens egen skyld, da påsken netop er centreret omkring det at mødes om maden.

Prøv en ny form for påskefrokost

Den traditionelle danske påskemad med en blanding af kolde og lune retter er relativ nem at lave selv, og nogle familier gør det typisk sådan, at de deler de forskellige retter ud mellem hinanden, så alle har noget påskemad med til påskefrokosten. Det er selvfølgelig en rigtig god måde at fordele ansvaret på, så der ikke er nogen, der skal stå med det hele selv. I så fald kan det nemlig godt blive en stor byrde både at skulle lægge hus til og lave mad til påskefrokosten.

Men hvis i stadig synes, at det er et stort arbejde at planlægge og tilrettelægge påskemaden til familien, så kunne i måske overveje en ny form for påskefrokost, hvor der ikke er nogen, der skal være overbebyrdet med at kokkerere påskemad. Er det tilfældet, så kan Jespers Torvekøkkens lækre påskefrokost, der bliver leveret direkte til døren anbefales.

Det er en nem måde at få stablet en påskefrokost på benene på, da alle som regel har en travl hverdag, der gør det svært at overskue at skulle planlægge og lave mad til en påskefrokost. Men det kan Jespers Torvekøkken uden problemer hjælpe til med. Så du slipper ikke alene for besværet. For med Jespers Torvekøkken får du nemlig også en lidt anderledes påskemenu – en traditionel påskefrokost med et twist, da menuen er præget af den traditionelle påskemad med nye innovative initiativer og retter.