Plantebaseret kost vinder frem

Flere og flere vælger dyrene fra i deres kost eller har såkaldte kødfrie dage i løbet af ugen. Det er en tendens, der vinder mere og mere frem, hvilket mange af supermarkederne har bidt mærke i, i forbindelse med den faldende efterspørgsel på kødprodukter og stigende efterspørgsel på erstatningsprodukter, vegetariske retter osv.

Årsagen til denne tendens kan variere fra dyrevelfærd til sundhed, miljømæssige konsekvenser og meget andet. Ikke desto mindre har mange dog taget et bevidst valg om at skære ned på deres indtag af kød og andre animalske produkter, hvilket har sat gang i produktionen af de såkaldte vegetariske og veganske produkter.

Hvad er en veganer?

For nogle kan det være lidt af en jungle at finde rundt i alle disse nye begreber som veganer, men egentlig er det meget simpelt. En vegetar spiser ikke noget kød, mens en veganer hverken spiser kød eller nogle andre produkter, der kommer fra dyr, herunder mælk, æg, smør og fløde. Derudover findes der også udtrykket pescetar, hvilket betyder at man er vegetar men stadig spiser fisk.

Indfør en kødfri dag om ugen

Mange vælger at være med på denne trends ved at indføre en eller flere kødfrie dage om ugen, hvilket ikke kun er noget, der kan mærkes på efterspørgselen af kød. Det er også noget, der har en effekt på miljøet, selvom den måske ikke er så mærkbar i sin fysiske forstand, gør det helt bestemt i fordel, da der går rigtig mange ressourcer til i forbindelse med produktionen af kød. Derfor kan det være en rigtig god idé at indføre nogle kødfrie dage i løbet af ugen, hvis man vil være med til at sætte et positivt spor i miljøet.

Der findes flere og flere erstatningsprodukter i supermarkederne, der gør det nemt at give sig i kast med en kødfri kost. Men der findes også rigtig mange gode blogs og hjemmesider, hvor man kan finde alverdens lækre opskrifter på vegetariske retter.