I dag vælger de fleste at få leveret mad udefra til konfirmationsfesten, da det trods alt kan være en stor opgave at tilberede og servere lækker mad til mange indbudte gæster. Konfirmationsfester har ofte inviteret hele familien med samt naboer og venner med til festen, hvor den unge konfirmand jo nu træder ind i de voksnes rækker. At ofre 200-500 kr. på en kuvertpris er rigeligt udgiften værd, idet man på den måde så kan nyde festen på lige fod med de øvrige gæster. En konfirmation er noget enestående, der jo kun forekommer én gang i livet, så her slår vi os gerne løs og bruger en del penge på gaver og en stor fest. Maden til festen er meget vigtig, da maden er det centrale element sammen med drikkevarerne, og i stedet for portionsanretninger bør I overveje en konfirmationsbuffet til gæsterne, da I dermed opnår flere fordele.

Fordele med en konfirmationsbuffet

Tidligere anrettede serveringspersonalet ofte tallerkener med maden til hver enkelt gæst, hvilket naturligvis var nemt for gæsterne, idet man jo kunne få ekstra bagefter. Ulempen ved portionsanretninger er imidlertid, at der opstår mere spild, da nogle personer jo ikke spiser så meget som en gennemsnitsportion. Måske kan nogle gæster have allergier eller blot være kræsne, således de også levner noget af maden på portionsanretningen. Ved at vælge en konfirmationsbuffet, så skal gæsterne selv gå op til bordet og tage maden far de store fade, hvilket giver et mindre madspild, og folk får også passende portioner ud fra, hvor sultne de er. Hvis du står og skal arrangere maden til en konfirmation, så bør du tage kontakt med de lokale cateringfirmaer, og høre om de har gode buffet menuer. I Københavnsområdet vælger mange en konfirmationsbuffet hos Jespers Torvekøkken, da dette cateringfirma har mere end 25 års erfaring med netop denne type arrangementer.

Menuforslag

Du kan som regel selv bestemme menuen til konfirmationsfesten, og de fleste cateringfirmaer har flere menuforslag at vælge imellem. Der er ofte tale om udsøgte og eksklusive retter fremstillet af friske råvarer, der giver alle gæsterne en mindeværdig gourmetoplevelse for livet. Der anvendes ofte årstidens aktuelle råvarer på en kreativ måde, således der er lækker mad til alle uanset alder. En konfirmationsbuffet kunne for eksempel bestå af disse retter:

  • Tapas til forret med italiensk pølse samt Serranoskinke med melon.
  • Røget laks med syltet grønt og pesto.
  • Saltet torsk med kartoffel og chili.
  • Saltede mandler med tapenade samt brød og smør.
  • Hovedret bestående af oksefilet med kartofler som Pommes Anna.
  • Kylling stegt med citron og timian.
  • Italiensk kartoffelsalat med springløg og parmesanflager.
  • Salat med solmodne friske tomater, mozzarella, skalotteløg samt basilikum.
  • Frillicesalat med grønne ærter, hvide salatløg og kærnemælksdressing.
  • Lakrids tiramisu med friske bær og karamelliseret nødder til dessert.
  • Rabarbertærte med mascarponecreme på en mazarinbund.