Der er ikke noget bedre end at opdage de typiske fødevarer, der er unikke for det sted man er rejst til. Malaga er et område i Spanien, der har en unik gastronomi med en række lokale produkter såsom oliven, mandler, druer og rosiner, sødvin, olivenolie, fisk, sæsonmæssige grøntsager og frugter, og selvfølgelig lækkert bagværk.

10 typiske måltider fra Malaga

  1. Gazpachuelo Malagueño
    En af de mest typiske retter for Malaga blev denne suppe oprindeligt lavet af fiskerne i området El Palo.
  2. Plato de los Montes de Malaga
    Direkte oversat betyder det, “Skålen i Malaga-bjergene.” Det er en af ​​de mest almindelige retter fra Malaga, og det er det, vi kalder en “kombinationsplade” med mange forskellige småretter.
  3. Porra Antequerana
    Denne kolde suppe ligner gazpacho, fordi den er en kold tomatbaseret suppe. Forskellen er, at vand ikke tilsættes, og de bruger brød til at tykke det op, så det er en meget hjerteligere version.
  4. Fritura Malagueña
    Den lækreste stegte fisk du nogensinde vil komme i nærheden af.
  5. Espeto
    Disse er sardiner, der er blevet stegt over en grillgrube – normalt i form af en gammel fiskerbåd, er dette en ret, der er så speciel, at den næppe er opfundet i Malaga.
  6. Tarta Malagueña
    Denne kage, lavet med mandler og Malaga sødvin – to af Malagas egne specialiteter samt abrikos syltetøj. Den er dekoreret på toppen med rosiner og mandler. Det går perfekt med en kop kaffe og udgør det perfekte eftermiddagsbord til, når du har brug for lidt sukkersødt.
  7. Ensalada Malagueña
    Denne typiske salat fra Malaga er en kold kartoffelsalat lavet med salt torsk, løg, grønne oliven og appelsiner. Det er et godt twist på kartoffelsalat, som du kender den.
  8. Almendras Fritas
    Mandler er ikke unikke for Malaga, men området har altid været en af ​​de største eksportører af marcona mandler. Du kan finde folk, der sælger stegte saltede mandler på mange gader i det historiske centrum. Ekstremt vanedannende går de meget godt med ost og et glas vin.
  9. Ajoblanco
    Alle har hørt om Spaniens berømte koldtë tomatsuppe, gazpacho, men denne suppe overgår faktisk gazpacho. Denne suppe er typisk for Malaga, men også i resten af ​​Andalusien, og til trods for sit navn, der oversætter til “hvid hvidløg”, er den lavet på mandler. Mandlerne ristes og blandes derefter med olivenolie og hvidløg.
  10. Pipirrana
    Dette er en anden ret, der ikke kun er elsket i malaga, men hele regionen Andalusien. Det er en kold salat lavet af finhakket rød peber, grøn peber, tomat, løg, oliven, tun, muslinger eller anden fisk og skaldyr toppet med ekstra jomfru olivenolie og havsalt – perfekt til at spise under de varme og lange somre.

Book din rejse til Malaga

Løber dine tænder i vand og er du blevet fristet af al den madsnak om Malaga? Så kan du booke din rejse til Malaga lige her hos Spies. Spies har en masse lækre hoteller i Malaga tæt på alle de lækre madsteder, hvor du kan prøve kræfter med ovennævnte retter. Hvis du har mere end en uge til at opleve Malaga og Andalusien kan det også anbefales at besøge Granada. Granada ligger et par timers kørsel fra Malaga og var tidligere hovedstad i det arabiske Spanien. Her kan du opleve den fantastiske arabiske fæstning Alhambra. Der er også mulighed for at brænde nogle af de overdådige måltider fra Malaga af på en frisk vandretur i Granada. Endelig er byen også kendt for at være et af de få steder i Spanien hvor der stadig følger gratis tapas med til dine drikkevarer så det er bestemt et besøg værd.